Θεραπεια Περιοδοντιτιδα-Περιοδοντολογια

Οδοντίατρος Αλεξανδρούπολη 

Η παραμελημένη Ουλίτιδα μπορεί να εξελιχθεί σε Περιοδοντίτιδα. Η Περιοδοντίτιδα είναι ο κύριος παράγοντας για να χάσει ένας ενήλικας τα δόντια του. Με τον καιρό, η Οδοντική Πλάκα  μπορεί να εξαπλωθεί και να αναπτυχθεί κάτω από την γραμμή των ούλων και να έχουμε μία  χρόνια φλεγμονώδη αντίδραση κατά την οποία το σώμα σας, ο οργανισμός σας, στην ουσία στρέφεται και αντιδρά ενάντια στον εαυτό του, και οι ιστοί και τα οστά που στηρίζουν τα δόντια αρχίζουν να διαλύονται και να καταστρέφονται. Συχνά, αυτή η καταστροφική διαδικασία έχει πολύ ήπια συμπτώματα και μοιάζει με την Ουλίτιδα . Τελικά, τα δόντια έχουν κινητικότητα και μπορεί να χαλαρώσουν τόσο ώστε να χρειαστούν εξαγωγές (να αφαιρεθούν δηλαδή).

Στο Οδοντιατρείο Σαράντης Α. Τσιρτσίδης στην Αλεξανδρούπολη γίνεται διάγνωση και ολοκληρωμένη Θεραπεία Περιοδοντίτιδας. Η Θεραπεία της Περιοδοντίτιδας, στην πρώτη επίσκεψη,περιλαμβάνει λήψη λεπτομερούς ιστορικού, λήψη ακτινογραφιών και κλινική εξέταση με ειδικά οδοντιατρικά εργαλεία(μετρητές θυλάκων) για την εκτίμηση της σοβαρότητας της κατάστασή σας.Σας γίνεται επίδειξη σε βίντεο για την σωστή τεχνική βουρτσίσματος και χρήση των μέσων καθαρισμού ανάμεσα στα δόντια και σας δίνονται οδηγίες για την σχολαστική τήρηση της στοματικής υγιεινής καθώς την τήρηση σωστής διατροφής ενώ πιθανόν να σας δοθεί και αγωγή με αντιβιοτικά, στοματικά διαλύματα ή άλλα σκευάσματα. Στις επόμενες συνεδρίες που μπορεί να είναι 2 έως 4 γίνεται ειδικός, επαγγελματικός βαθύς καθαρισμός των ριζών των δοντιών σας, κάτω από τα ούλα, πάντοτε με την βοήθεια της τοπικής αναισθησίας. Μετά το τέλος της πρώτης φάσης της θεραπείας, για την διατήρηση του θεραπευτικού αποτελέσματος είναι απαραίτητο να κατανοήσετε πως πρέπει να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα συντήρησης εφ’όρου ζωής, με την σχολαστική τήρηση των κανόνων στοματικής υγιεινής , την τακτική επίσκεψη στο οδοντιατρείο για επανέλεγχο και επανάληψη επαγγελματικού καθαρισμού και την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής με σωστή διατροφή και διακοπή του καπνίσματος.Στο Οδοντιατρείο Σαράντης Α.Τσιρτσίδης στην Αλεξανδρούπολη μπορείτε να ενταχθείτε στο πρόγραμμα τακτικής επανάκλησης  για να σας ειδοποιούμε εμείς όταν πλησιάζει ο χρόνος του επανελέγχου σας.

Η άριστη στοματική υγιεινή είναι το καλύτερο μέσο πρόληψης .Αυτό περιλαμβάνει σχολαστικό βούρτσισμα δοντιών και χρήση μεσοδόντιων μέσων καθαρισμού καθώς και τακτικό επαγγελματικό καθαρισμό .Η πρόληψη και η θεραπεία της Ουλίτιδας  μειώνει τον κίνδυνο της ανάπτυξης Περιοδοντίτιδας.