– Υψηλές Προδιαγραφές Υγιεινής και Αποστείρωσης

οδοντιατρος αλεξανδρουπολη οδοντιατροι

!cid_image005_jpg@01D156FFΣτο Οδοντιατρείο Σαράντης Α. Τσιρτσίδης στην Αλεξανδρούπολη , η αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής και αποστείρωσης και η ασφάλεια του κάθε ασθενή αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα .Λαμβάνουμε όλα τα προληπτικά μέτρα που αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της παροχής Ασφαλούς Οδοντιατρικής Περίθαλψης.

Εφαρμόζουμε διαδικασίες αποστείρωσης και ελέγχου ακολουθώντας αυστηρά όλα τα διεθνή πρωτόκολλα που βασίζονται στα επιστημονικά δεδομένα και τις οδηγίες, προκειμένου να παράσχουμε ένα καθαρό ,ασφαλές περιβάλλον για τον κάθε ασθενή. Σε αυτό συμβάλλει η ύπαρξη δύο (2) πλήρως εξοπλισμένων, ξεχωριστών εδρών στον χώρο του ιατρείου καθώς και η συνεχής παρουσία της  Βοηθού κατά την διάρκεια της λειτουργίας του ιατρείου.  Οι χώροι του ιατρείου απολυμαίνονται καθημερινά με τα κατάλληλα απολυμαντικά , ενώ οι έδρες και οι επιφάνειες που χρησιμοποιούνται απολυμαίνονται πριν και μετά από κάθε χρήση .

!cid_image007_jpg@01D156FF Όλος ο οδοντιατρικός εξοπλισμός  που χρησιμοποιείται  αποστειρώνεται σε ειδικό αυτόματο κλίβανο ατμού υπό πίεση, με ειδική αντλία κενού(αυτόκαυστο class Bbig, LISA WH, με πιστοποίηση CE και προδιαγραφές λειτουργίας σύμφωνα  με την Ευρωπαϊκή Οδηγία ΕΝ  13060). Οι κλίβανοι του ιατρείου ελέγχονται, σε καθημερινή βάση ,με ειδικούς δείκτες και  τεστ για την σωστή λειτουργία τους και την αποτελεσματικότητά τους .

Όλα τα οδοντιατρικά  εργαλεία εμβαπτίζονται σε υγρά απολυμαντικά και καθαρίζονται σε λουτρό υπερήχων. Στη συνέχεια συσκευάζονται ξεχωριστά σε ειδικές σακούλες με την βοήθεια θερμοκολλητικής μηχανής , αποστειρώνονται στον κλίβανο  και κατόπιν φυλάσσονται  και ανοίγονται κατά την διάρκεια της οδοντιατρικής συνεδρίας.

!cid_image008_jpg@01D156FFΟι οδοντιατρικές χειρολαβές καθαρίζονται και απολυμαίνονται πριν την αποστείρωση τους στο αυτόκαυστο, με την ειδική συσκευή Assistina 301 plus  WH .

 

 – Υπεύθυνη πολιτική  Διαχείρισης Αποβλήτων                          

      ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΟΥ

Στο Οδοντιατρείο Σαράντης Α. Τσιρτσίδης στην Αλεξανδρούπολη, πιστοί στην προστασία της Δημόσιας Υγείας και στην Υπεύθυνη Περιβαλλοντική Διαχείριση και θέλοντας να μειώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του ιατρείου,ακολουθούμε όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από την ΚΥΑ 146163/8.5.12 <<Μέτρα και όροι για την διαχείριση Επικίνδυνων Αποβλήτων Υγειονομικών Μονάδων >> και συνεργαζόμαστε με αδειοδοτημένη εταιρία η οποία περισυλλέγει τα υγειονομικά απόβλητα του ιατρείου. οδοντιατροι αλεξανδρουπολη