Οδηγίες μετά την εξαγωγή δοντιού

  • Οδοντιατρείο Σαράντης Α. Τσιρτσίδης
  • Τηλ 2551029494,κιν6977071169
  • Ελ. Βενιζέλου 49
  • Αλεξανδρούπολη 681 32

1.Αμέσως μετά την επέμβαση : Δαγκώστε την γάζα σταθερά για 30-45 λεπτά για να σταματήσει η αιμορραγία , χωρίς να μιλάτε ή να πειράζετε το τραύμα.Όταν βγάλετε την γάζα είναι φυσιολογικό να βλέπετε λίγο αίμα που χρωματίζει και το σάλιο σας.Μην βάζετε τη γλώσσα σας στο σημείο που έγινε η εξαγωγή, μήν φτύνετε .Μέχρι να περάσει τελείως η αναισθησία παρακαλούμε να είστε προσεκτικοί να μην δαγκώσετε τα χείλη σας και μην φάτε καθόλου.

2.Γιά τις επόμενες 24 ώρεςΟδοντιατρείο Αλεξανδρούπολη Σαράντης Α. Τσιρτσίδης

ΜΗΝ ΞΕΠΛΕΝΕΤΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ

ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΕΤΕ

ΜΗΝ ΠΙΝΕΤΕ ΑΛΚΟΟΛ
ΜΗΝ ΠΙΝΕΤΕ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΚΙ
ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΟΠΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ , ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙΤΕ, ΜΗΝ ΓΥΜΝΑΖΕΣΤΕ
ΜΗΝ ΒΟΥΡΤΣΊΖΕΤΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΣΑΣ
Αύριο, μετά από 24 ώρες , ξεπλύνετε ήπια με χλιαρό αλατόνερο (μισό κουταλάκι του γλυκού σε ένα ποτήρι νερό ) 4 φορές το 24ωρο. Επαναλάβετε το ίδιο για τις επόμενες 3 έως 4 ημέρες,αυτό θα βοηθήσει την επούλωση.
Κάποια αιμορραγία είναι φυσιολογική μετά από μία εξαγωγή και συνήθως σταματάει μέσα σε λίγες ώρες . Αν επιμένει η αιμορραγία δαγκώστε ένα νωπό φακελάκι τσαγιού .ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΑ ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΑ ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΑ και όταν ξαπλώνετε να έχετε διπλό ή τριπλό μαξιλάρι. Αν η αιμορραγία είναι πολύ μεγάλη ή επιμένει παρακαλούμε επικοινωνήστε με το ιατρείο.
Πίνετε πολλά υγρά μόλις φτάσετε στο σπίτι ,όμως ΠΟΤΕ καυτά υγρά !
Μπορείτε να τρώτε μαλακές και κρύες τροφές όπως πουρέ,αυγά,γάλα,παγωτό, σούπες όπως και όλες τις τροφές αλεσμένες. Σιγά σιγά ξεκινήστε πιο στερέες τροφές μετά από 48 ώρες.
Εάν παρουσιαστεί πρήξιμο τοποθετήστε εξωτερικά , επάνω στην περιοχή, μία παγοκύστη μόνο για 10 λεπτά και μετά αφαιρέστε την .Μπορείτε επαναλάβετε το ίδιο μετά από 20 λεπτά ανάλογα με την κατάστασή σας.
Εάν σας έχουμε γράψει φάρμακα να τα ξεκινήσετε αμέσως μετά το ραντεβού.Διαφορετικά , για τον πόνο μπορείτε να πάρετε παυσίπονα όπως το Algofren ή Depon . ΜΗΝ ΠΑΡΕΤΕ ΑΣΠΙΡΙΝΗ γιατί μπορεί να παρατείνει και να χειροτερέψει την αιμορραγία. Εάν σας συνταγογραφήθηκαν αντιβιοτικά θα πρέπει να τα λάβετε σύμφωνα με τις οδηγίες για το χρονικό διάστημα που σας έχει υποδειχθεί και μην τα διακόψετε ακόμη και αν δεν έχετε συμπτώματα.Διακόψτε αμέσως κάθε φάρμακο σε περίπτωση που έχετε κάποια αντίδραση ή αλλεργία.
Ξεκινήστε κανονικά τη στοματική σας υγιεινή μετά το πρώτο 24ωρο (βούρτσισμα και νήμα). ΜΗΝ ΒΟΥΡΤΖΙΖΕΤΕ όμως στην περιοχή που έγινε η εξαγωγή για 72 ώρες.Παρακαλούμε να μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ,για οποιαδήποτε απορία ή ανησυχία έχετε ή τυχόν πρόβλημα που παρουσιαστεί.